NL | FR | Login voor leden Vacatures Contacteer ons

‘De Lork’ – Begeleid wonen in Sint-Gillis

51N4E

Foto’s : Filip Dujardin

Dit gebouw is bestemd als woonst voor 30 mensen met een lichte tot matige verstandelijke handicap in een aangepaste omkadering. De architecten hebben grondig nagedacht over het gemeenschappelijk wonen in een stedelijke omgeving.

De zijgevel aan het kerkplein en de achtergevel met uitzicht op de kloostertuin vormen een subtiel element van claustrametselwerk. De ronde hoek nodigt uit om zich naar de achterkant te begeven.

Het gebruik van baksteen zorgt voor een samenhang tussen de kerk, het klooster en het nieuwe gebouw, in een zeer hedendaagse uitvoering van baksteenmetselwerk.

 

 

 

Gepubliceerd in 'Bouwen met Baksteen nr 147 - september 2014'   Download het artikel