NL | FR | Login voor leden Vacatures Contacteer ons

Baksteen voor alle woningtypes (3/2023)

Download de publicatie BMB 183 - september 2023

De woonmarkt verandert voortdurend en het aanbieden van kwalitatieve, duurzame en betaalbare woningen vereist het overwinnen van veel uitdagingen.

Een constatering toch: woningtypes evolueren richting verdichting en de verankering in (centrum)steden en dorpen staat op alle agenda’s.

Een constante in het systeem: het gebruik van gevelsteen blijft fundamenteel voor veel architecten, projectontwikkelaars en bouwheren. Dit om voor de hand liggende redenen van duurzaamheid, esthetiek, creativiteit en architectonische expressiviteit.

Dit nummer van 'Bouwen met Baksteen' presenteert verschillende woonprojecten op verschillende schalen en voor verschillende doelgroepen. Een gemeenschappelijk punt: gevelsteen maakt het mogelijk om identiteit te geven aan deze woongebouwen door een bepaald karakter te benadrukken zoals massiviteit of het spel van metselverbanden. Gevelsteen maakt het ook mogelijk om elke wooneenheid te personaliseren met metselwerk in verschillende kleuren, verschuiving in volumes, enz.

Baksteen beantwoordt zo aan de specifieke behoeften van elk woonproject.