NL | FR | Login voor leden Vacatures Contacteer ons

Bij onze actuele bouwprocessen stellen we vast dat er steeds een grotere vraag is naar efficiëntere bouwmethoden. De laatste jaren is er immers een ernstig gebrek aan geschoolde arbeiders in de bouwsector waardoor men steeds tracht minder werkkrachten in te zetten om rendementen te behalen. Tevens is er de voortdurende tijdsdruk op de uitvoering van bouwprojecten en tracht men bijgevolg zo weersonafhankelijk mogelijk te werken.
Het gevolg hiervan is de groeiende trend naar prefab in de bouwsector.

Prefab is interessant doch keramische prefab-oplossingen geven dan ook nog extra voordelen: o.a. duurzame oplossingen, aangenaam wooncomfort omwille van de thermische inertie van de stenen, eenvoudig om te bepleisteren.
Keramische prefab binnenmuren worden volledig geautomatiseerd geproduceerd.
Dit wil zeggen dat alle afmetingen en vormen mogelijk zijn en dat het geen “repetitieve” vormen dienen te zijn. Er dient namelijk geen mal gemaakt te worden om een metselwerkwand te prefabriceren.

De keramische industrie heeft de laatste jaren een evolutie ondergaan van fabrikanten die louter stenen leverden tot actoren die mee in het bouwteam naar vernieuwende oplossingen zoeken met keramische producten. 
Met de toepassing van concepten van prefab-elementen in de keramische sector combineert men de voordelen van prefab met de voordelen van keramische producten.
Men bouwt efficiënter met duurzame producten.
Een belangrijk en vaak vergeten aspect is trouwens de lange levensduur van onze materialen.

Download het technisch artikel 'Concepten van prefabelementen in de keramische sector' (september 2013)