NL | FR | Login voor leden Vacatures Contacteer ons

Niet alleen is het dak een zeer belangrijke esthetische factor, het is bovendien van cruciaal belang voor de bescherming van uw woning tegen onze vaak barre weersomstandigheden.

Er zijn talrijke uitstekende redenen om te kiezen voor kleidakpannen :

Vorstbestandheid:

Dankzij de geselecteerde grondstoffen, optimale mengelingsamenstellingen, de toepassing van de modernste productietechnieken verkrijgen de dakpannen optimale poriënstructuren. Deze poriënstructuren maken dat bij regen en sneeuw een groot aantal van de poriën niet met water kunnen gevuld worden. Deze niet-vulbare poriën vormen wat men zou kunnen noemen "een expansievat" dat bij ijsvorming alle druk opvangt. Immers, wanneer water door vorst in ijs wordt omgezet, wordt het ijsvolume 10% groter dan het watervolume, waardoor hoge spanningen kunnen ontstaan.

Vormvastheid:

Eén van de belangrijkste voordelen van het natuurlijk materiaal klei is zijn vormvastheid.

De uitzetting onder invloed van temperatuurschommelingen en de expansie onder invloed van vocht zijn verwaarloosbaar klein. Zo blijven kwaliteiten en de weerstand na vele jaren onveranderd.

Kleurvastheid

Het dak van een woning staat immers bloot aan een veelheid van invloeden zoals extreme temperatuurschommelingen, alle vormen van neerslag, luchtvervuiling, erosie, corrosie, enz... 

Een belangrijke eigenschap van kleidakpannen is dat ze, als gevolg van hun scheikundige stabiliteit, aan al deze agressieve invloeden weerstand bieden. Daardoor blijft hun kleurvastheid gegarandeerd. Onder de natuurlijke patina is de oorspronkelijke kleur nog altijd nieuw.

Voor meer info verwijzen we naar de NBN EN 1304 "Keramische dakpannen en hulpstukken – Definities en productspecificaties".