NL | FR | Login voor leden Vacatures Contacteer ons

Kringwinkel in Riemst

BURO B architectuur & interieurdesign

Foto's : Studio Dupont

In de nieuwe kringwinkel in Riemst is de kringloopfilosofie doorgetrokken naar het ontwerp van het gebouw : BURO B architectuur & interieurdesign trok een gebouw op dat bijna volledig uit recuperatiematerialen bestaat.

De gevel van de nieuwe kringwinkel werd bekleed met rest-gevelstenen, waar steenstrips van gezaagd werden. Ze hebben verschillende kleuren en zijn zo geplaatst dat de "frog" zichtbaar blijft. Oude buitendeuren werden gebruikt als zonwering in de zuidgevel. Fout gemeten ramen werden geïntegreerd in de gevel, vandaar de diversiteit van de raamopeningen. Ook het interieur werd door BURO B mee ontworpen en ook hier werd de filosofie van recuperatie volgehouden. Oude houten beplanking en paletten vormen de bouwstenen van de balie, rekken en tafels.

Dit project laat zien dat ecologisch bouwen verder kan gaan. De levensduur van materialen wordt minimaal verdubbeld door ze een tweede levenscyclus te geven. De combinatie met passiefbouw, zowel qua bouwschil als qua technieken, maakt dit meteen een gebouw voor de toekomst.

Gepubliceerd in 'Bouwen met Baksteen nr 159 - september 2017'   Download het artikel