NL | FR | Login voor leden Vacatures Contacteer ons

Woning in Beersel

DB architecten

Foto’s : Studio Claerhout

In deze nieuwbouw heeft architect Adriaan De Beenhouwer zowel zijn woning, als zijn architectenbureau ingericht. De architect verwezenlijkt zodoende een project dat is aangepast aan zijn persoonlijke behoeften en wensen. Het biedt ook de mogelijkheid om zijn creativiteit te etaleren en om aan kandidaat-bouwers de door hem voorgestelde uitvoering van bouwkundige en technische ontwerpen concreet te laten zien.

Zorgvuldige studie van het complexe programma, het hellende bouwperceel en de oriëntatie hebben tot een aantal boeiende keuzes geleid. Het is op die manier dat de leefruimte - keuken en woonkamer - zich op de verdieping bevinden. Handig inspelend op de helling van de bouwgrond kon het architectenbureau op niveau -1 toch verlicht worden dmv een kamerhoge glaspartij met uitzicht op een terras.

Het metselwerk werd uitgevoerd met dunne voegen in wildverband. De architect heeft een baksteen gekozen met veel kleurschakeringen zodat het gevelmetselwerk erg goed past bij de geest van het project: zowel massief als verfijnd.

Gepubliceerd in 'Bouwen met Baksteen nr 150 - juni 2015'   Download het artikel